Ir al contenido principal

JUGUEM AL XECBALL?


Sempre m'ha encantat jugar als escacs i mai havia sentit parlar del Xecball, per la qual cosa em va cridar molt l'atenció el fet que existira un nou joc esportiu d'invasió que unira els escacs amb l'activitat física i l'esport. El Xecball és un joc esportiu molt interessant que utilitza l'activitat física, la motricitat, l'esport i els escacs per al desenvolupament dels objectius i continguts de l'educació física, així com la introducció dels escacs en la col·legi. L'any 2014, amb motiu del seu practica en molts col·legis, el Xecball apareix reflectit en el currículum de l'àrea d'Educació Física a través del Decret 108/2014, de 4 de juliol, del Consell, pel qual estableix el currículum i desenvolupa l'ordenació general de l'educació primària en la Comunitat Valenciana (Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de 7 de juliol de 2014) i es consolida com a esport alternatiu. És necessari plantejar pràctiques noves que milloren la qualitat pedagògica i ens facen capaces d'aconseguir l'èxit educatiu. 

He fet una infografia amb Canva i ací us la deixe:

Us deixe també un vídeo del joc amb xiquets:






Comentarios

  1. Abans de llegir aquesta entrada, desconeixia el gran interés educatiu del Xecball, l’esport alternatiu que Noelia ens presenta. El fet de combinar el joc dels escacs amb l’activitat física resulta molt beneficiós i motivant per a l’alumnat. Així, els xiquets i les xiquetes no sols desenvoluparan les seues habilitats físiques i motrius sinó també les seues capacitats cognitives.
    A més a més, la infografia dissenyada és clara i està molt ben estructurada, amb la informació imprescindible per a comprendre aquest esport i amb els recursos necessaris per a seguir aprenent al voltant de la seua aplicació en Educació Primària.
    Et mereixes un 9’7! Genial!
    Com a conclusió, m’agradaria felicitar-te pel blog que has elaborat. Pense que has realitzat un treball fantàstic!

    ResponderEliminar
  2. ¡Hola, Noelia!

    En primer lugar, comentar que nunca antes había oído hablar de este curioso deporte llamado "Xecball". Aun así, gracias a la claridad del lenguaje y contenido utilizados durante la redacción, así como de la infografía y vídeo añadidos, he podido comprender con facilidad tanto su lógica interna y funcionamiento, como los diversos beneficios que puede generar en los niños y niñas durante su práctica en los colegios.

    Es por esto que, decido asignar una puntuación de 9 a esta entrada.

    ResponderEliminar
  3. Hola Noelia!

    Igual que la meua companya Estela, tampoc era coneixedor d'aquest esport tan pràctic. Des del meu punt de vista és un esport ideal perquè es practique en l'Educació Primària, ja que a més de ser un esport en equip, has de realitzar un esforç cognitiu extra. A més, la realització de la infografia junt amb el vídeo explicatiu facilita la comprensió de l'esport per a la gent que, com en el meu cas, no el coneixia. La nota per part meua és d'un 9'5, felicitats!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario