Ir al contenido principal

COMENTARI D'UN PARTIT DE P. VALENCIANA

 

A causa de la situació meteorològica de pluja intensa i tempesta, el dijous 5 de Novembre no vaig poder assistir a la pràctica que hi havia amb Dani sobre la pilota Valenciana en el trinquet de la UPV. Per conseqüent, he hagut de veure un partit d'escala i corda en YouTube i el comentaré. Em feia molta il·lusió vivenciar-ho jo de primera mà, però no va poder ser, no obstant això si algun dia tinc l'oportunitat el faré.

Ací us deixe l'enllaç del partit: EiC Murla 11/10/2020. Pilota Valenciana. 

Partida de la cinquena jornada de la XIII edició de la copa Diputació de València. Disputada el 11/10/2020 al trinquet El Nel de Murla entre els equips de Genovès II i Nacho (roig) contra Giner i Fèlix (blau).


Després de veure el partit i valorar-lo sota un llindar més crític es poden determinar aspectes que poden ajudar amb la formació. El camp esportiu no sols té moltes possibilitats, sinó que també es pot utilitzar per a mostrar els impactes socials, culturals, esportius, psicològics, de salut i d'entreteniment de la P. Valenciana en la nostra comunitat. Com a esdeveniment esportiu, la pilota també ajuda als seus practicants a desenvolupar i madurar les seues condicions físiques. D'una banda, he pogut observar que desenvolupa i millora la força, la velocitat, la resistència i la flexibilitat mitjançant procediments raonables i adequats. D'altra banda, al mateix temps, per la dinàmica i característiques del joc, també ha realitzat importants millores en altres funcions més específiques: l'habilitat, la coordinació, la precisió i l'agilitat són habilitats que es distingeixen fàcilment. Una cosa que m'agradaria destacar és el respecte, el comportament, la integració i la tolerància dels practicants durant el partit. La partida ha tingut una duració total d'una hora i mitja aproximadament, amb un marcador molt ajustat (60-55), ja que al final ha guanyat l'equip roig en una partida a 60.

En el pla psíquic es pot veure com estan presents l'autoestima, l'autocontrol, l'interés, la superació i la perseverança. També veiem la satisfacció, la il·lusió, la diversió, etc.

A manera de conclusió, m'agradaria dir que m'ha agradat molt més del que m'imaginava veure un partit de pilota i us anime a tots/es al fet que els vegeu, en À Punt els retransmeten amb gran freqüència, per això vos deixe en enllaç del canal televisiu: https://apuntmedia.es/va/esports/pilota

ANIMEU-VOS! ÉS MOLT DIVERTIT I ENTRETINGUT!




Comentarios

  1. Tal com expresses en aquesta entrada, és una llàstima que no pogueres assistir a la visita al Trinquet de la UPV, ja que va ser una sessió productiva i totalment diferent.
    Malgrat açò, pense que has elaborat un comentari significatiu de la partida que vas visualitzar, vinculant-la sobretot amb els valors i l’actitud que presenten els jugadors durant la mateixa: respecte, superació, perseverança, etc.
    A més a més, coincidisc amb la idea que has exposat sobre l’impacte de la pilota valenciana en la millora de la condició física, fet que vam poder comprovar durant la visita al trinquet, ja que tan sols ens vam adonar de la complexitat i de la gran demanda física que requeria aquest esport quan el vam practicar al trinquet.
    Considere que has aprés amb la visualització de la partida de pilota valenciana, reflectint allò que t’ha semblat més interessant a l’entrada, per tant, la teua nota és un 9’2! Bon treball, Noelia!

    ResponderEliminar
  2. ¡Hola, Noelia!

    Como bien dices, es una pena que no hayas podido acudir a la práctica en el Trinquet de la UPV, pues realmente fue muy divertida.

    Sin embargo, has podido ver un partido real de Pilota con el fin de ver más de cerca toda la teoría que hemos visto en clase. Así, y como reflejas en tu comentario, has podido apreciar, además de la lógica interna y las reglas del juego, la forma en que todos participan y los valores que comparten.

    Así mismo, me ha gustado la referencia que has hecho al tema de la mejora de la condición física con este tipo de deportes, pues opino lo mismo, ya que no sólo los deportes específicos para fuerza o resistencia pueden alcanzar estos resultados.

    Por todo esto, mi puntuación para esta entrada es un 8.5

    ResponderEliminar
  3. Hola Noelia!

    Com tu mateix dius, és una llàstima el fet que no 'pogueres assistir a la pràctica del trinquet de la UPV, no obstant això, has vist una partida d'escala i corda on has pogut interioritzar la teoria de classe. A més, has apreciat directament el comportament dels jugadors i les seues rutines. No obstant, espere que pugues dur a la pràctica en algun moment aquest esport, ja que personalment pense que la sessió de la pràctica al trinquet de la UPV fou la millor de totes.
    La meua nota per aquesta entrada és d'un 9.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario